» En dag med innehåll

Ja idag har det varit en lååång dag.
Innan mamma kom så drog vi iväg på ett drag weight pass med Nea och lite apportering på gräset som hon skötte galant.
När mamma kom så fick jag en för tidig födelsedagspresent, en sodastreamer som jag velat ha läääänge, innan vi åkte iväg till dollarstore för lite shopping. Jag och Felix köpte lite nödvändigheter som typ tvål, doftmoj till badrummet som tagit slut, pennor (Felix har sönder dom när han tittar fotboll och Nea käkar dom), en extra flaska till sodastreamern och lite godis. Ja det sistnämnda kanske inte är så nödvändigt men äh, vem bryr sig! Sedan köpte vi mat på Subway som vi tog med hem då Nea trots allt inte är van att vara helt ensam hemma hur länge som helst - men hon hade skött sig jätte bra!
 
Väl hemma åt vi, fikade lite och så drog mamma, syster och jag iväg till ÖB. Jag köpte ännu mera godis (tröstshopping kanske?) och ramar, jag fick även en hylla av mamma med två små plan på. Tanken är att ha den till djuren, alltså Faith och Veiko, en bild på dom och deras urnor. Men jag vet inte vart jag ska hänga den, då väggen jag tänkte på är betong och vi inte äger någon borr.

Tanken var att syster och jag skulle gå ut i skogen med Nea idag, efter allt vi skulle göra men det har blivit så mycket gående så vi orkade inte helt enkelt, gick istället till hundgården där vi mötte upp Sara med Piri. Dom lekte jätte bra ett bra tag innan det kom en annan dit, en osäker kille med en jätte osäker rottweiler/dobbermann-blanding. Han ville släppa dom och det brukar gå bra, jag brukar nämna att Nea är kaxig och kan bli elak - men aldrig aggressiv eller hotfull - mot osäker, ostabila hundar men hans hund är det iiiiiinga feel på. Såklart.
När dom hälsade genom grinden så reste båda ragg och när hans blottade tänder och högg mot Nea så svarade hon genom att göra samma sak så jag kände att nä, jag skiter i det här. Jag gick därför ut med Nea från hundgården där hans hund stod kopplad, eller stod? Hm, sprang, stressade och var all over the place tills hon slängde sig bakåt och drog huvudet ur halsbandet. Klart hon sprang fram till Nea då, men Nea skötte det hela toppen bra helt lugnt och fint. Sedan sprang hunden in i hundgården där Piri var med Sara. Jag är faktiskt riktigt imponerad över hur lugn både Piri och Sara var med tanke på situationen ändå! Den okända hunden dansade nämligen runt dom samtidigt som den idiotskällde medan ägaren inte fick tag i den. När den väl slutat så hoppade den på sin ägare hela tiden, alltså rakt upp och ner och bet i hans kläder. Reste ragg, var allmänt stressad och osäker var den också. Inte en sån hund jag vill att Nea ska umgås med i det känsliga stadiet hon är i just nu. Vi fick iallafall skjuts hem av Sara sedan.
 
Nu ska vi bara chilla resten av kvällen, jag har ju en massa godis att äta också!
 
 
 
 / Lise 🎈 

» Slödag och skogspromenad

 Jag glömde helt att skriva igår, inte så bra jag vet! Jag var vara så fruktansvärt trött. 
Vi gjorde inte så mycket igår. Jag och syster gick upp på stan då vi hörde att det var marknad där. Men marknaden var så liten och tråkig så vi gick istället till Ica å handlade inför middagen och så svängde vi inom djuraffären för att köpa något att muntra upp Nea med. Det blev en Kong Wubba, dom ska vara hållbara i extra slitstarkt tyg. Jotjena, pipen gick sönder inom en timme och hål i den blev det efter iallafall 3 timmar. 

Efter maten och allt skräp vi proppade i oss under en film så tog jag Nea och syster ut i skogen där Nea fick springa lite. Hon var verkligen på hugget, försökte spåra och hade hörseln på. Men hon var lätt att bryta, kom på inkallning och var duktig! Jag är stolt! 

 
 
 
 
 
Idag väntar vi på att mamma ska komma, vi skulle åka iväg lite och äta något eftersom jag fyller gammal imorgon! Det blir väl trevligt, att äta ute och umgås alltså - inte bli gammal! 

 / Lise 🎈

» Opålitliga meteorologer och ändrade planer

Planen var att träna och leka med Nea i hundgården idag. Jag är fortfarande sjuk och vill därför inte göra något mer komplicerat. Det skulle vara lagom varmt idag, med delvis sol och moln - helt perfekt med andra ord! 
Men så blev det såklart inte för meteorologerna kan inte se vädret ordentligt, istället spöregnade det halva dagen. Så planen sket sig. 

Istället handlade vi, åt god mat och kollade film. Helt OK det också! Efter det så chillade vi en stund, jag städade köket lite och sen gick jag och syster ut med Nea. 
Det blev uppvärmning, drag weight och nedvarvning på sammanlagt 6,3 km. Nea var taggad till 1000 men duktig och lugn, jag tycker hon är jätte duktig med att dra kedjan även om hon är skeptisk och fundersam. Det går med uppmuntringar och godis! Det distraherar också henne, så hon inte gå runt hemma och letar efter Veiko. Fast jag tycker hon tar det hela helt ok ändå även fast man märker att det har påverkat henne.
Köpte även en låda (12kg) bravo kyckling extra idag, eftersom vilten innehåller vildsvin. Så får vi väl se om Nea blir 100% symtomfri..

Jag har varit nära gråten många gånger idag. Det har varit mycket "hundarna... Hunden, eh Nea"-moment och det tar som fasiken både i själen, hjärtat och huvudet. Fasiken va jag saknar honom, det är så fruktansvärt tomt! 


/ Lise 🎈