» Tur det inte var min hund

Meningen var att jag skulle till jobbet idag, men en natt men painsomnia och att vakna yr med kraftig illamående var inte en hit. Sjukanmälde mig, tog ett piller och somnade efter mycket om och men drygt 2 timmar.
När jag vaknade frågade Sara om vi skulle dra till hundgården, vilket vi gjorde. Tog en promenad dit, Nea var jobbig så pigg och med energi från topp till tå typ och bättre blev det inte när hon insåg vart vi skulle. Jag tror även hon ser Piri som någon man enbart leker med... 
Det gick iallafall bra som det brukar, kom hem med en trött och jätte skitig hund som hamnade i duschen såklart! Så missnöjd hon blev.... Jag förstörde ju innebörden med "en skitig hund är en lycklig hund"... Glad är jag för att det var just Piri som rullade i hundbajs och inte Nea! 
 
Tog även själv ett bad. Har haft så förbannat ont i knät hela dagen... Var ju hos läkaren igår och han tyckte jag ska gå som normalt för att hålla igång det, men inte överdriva. Svårt att hitta viljan till att gå ut när man har så ont och vet om den smärtan det innebär att gå. Speciellt då knät låser sig.... Nää fy. Blev en remiss skickad till röntgen iallafall så får vi se vad det visar. 
Fick även dubbla dosen på migränmedicinen, ett upplägg för hur jag ska trappa ner/ur tramadolen och börja med saroten istället. Den ska tydligen också hjälpa med sömnen så vi får väl se hur det här går nu! Fick tramadol korttidsverkande i nödfall, så jag lär överleva akuttillfällena även fast det inte kommer bli lätt att sluta med tramadolen. Hua. 
 
Imorgon hoppas jag att mitt lindade knä är bättre för jag vill ut i skogen! Men säkert kommer hela kroppen må apa bara för det... 
 

/ Lise 🎈

» Grått och trist

Migrän, migrän och åter migrän.... 
3 dagars migrän, inte så härligt. Har också fått problem med vänster knä, vet inte om de kan ha nåt att göra med när piri fällde mig i trappen för drygt en månad sedan, var ju det knät som tog smällen och hoppade ur led. Tanten på vårdcentralen sa att det kan vara det iallafall.... Så vi får se. Ringde idag och bad om tid för 3 saker - knät (problemet är då känselbortfall, det viker sig, akut och intensiv smärta, orsakar painsomnia, knakar, hoppar och glappar och gör alltid ont), migränen och min medicin. Förstå min min när jag fick tid redan idag! Och utan bråk.... Dom lär väl ha lagt till "STAMPATIENT - ingen idé att bråka med" i journalen......
 
Hur som, Nea har haft några chilldagar. Ska försöka komma igång igen, men med all migrän och knät som krånglar så är det svårt. Hon får extra mycket mentalstimulans istället i form av sök, trick och såna saker. Vädret har inte riktigt varit på våran sida heller och Nea vägrar gå ut i regn.
Har beställt ett sele till henne också som lär komma efter jul någon gång. Lite dyr men lätt värt det, tror den kommer bli gudomligt snygg! Tillverkaren sa att den också vill ha en likadan typ 2-3 gånger, haha! 
 
Idag ska vi gå en sväng iallafall och springa lite i hundgården. Om vi går ensamma eller får sällskap återstår å se! 
 

/ Lise 🎈

» En dag i sänder

Det är sååå kul med framsteg! Idag har vi tränat stå igen, denna gången stod hon bättre och viftade massor på svansen! Så duktig! 
Jag brukar säga om hennes inlärning, om man tar korta pass men upprepar dom under några dagar så kan man lära henne vad som helst. Att försöka lära henne något för länge ger ingenting, hon tappar fokus och hittar på annat istället. Hon är ändå rolig att träna och lära saker för hon lär sig snabbt ändå som tex. "snurra" - 1-2 pass om dagen på 5-10 minuter under 3 dagar så satt det perfekt sen.
 
Hursom, igår fanns inget att skriva om. Vi var iväg och handlade med mamma. 
Idag var tanken att gå i skogen men jag har lidit av painsomnia inatt och knät, handleden och ryggen har inte fungerat som dom ska. Jag har även haft problem med yrsel till och från så jag skippade skogen. Vi tog en sväng upp på stan där vi tog ett varv på julmarknaden.... I regnet. Bara för att vara lite julmotiverad liksom. Julmarknad. I regn. Njaa... 
Sen har vi som redan nämnt tränat stå, hon har fått lite hjärngympa och massor med gos som vanligt. När man träffar Nea skulle man tro att hon aaaaaldriig får kärlek, men det lider hon egentligen ingen brist på! 
 
Imorgon väntar jobb igen, just nu känner jag typ bara.... Nä. Snälla döda mig... Ungefär. Men så mår jag inte bra heller, har ONT, är yr, kallsvettas och mår illa. Menmen. Hoppas på en bättre dag imorgon. 
 

 

/ Lise 🎈