» 5 dagar - skärpning!

Aha... Jag skrev typ ett jätte långt inlägg men så dog mobilen när jag laddade upp bilder.... Så nu måste jag skriva om allt. Så drygt! Är det ett straff för att jag inte skrivit på 5 dagar!? 

Hur som helst har det inte hänt något sådär JÄTTE intressant. 
På hundfronten har vi hunnit med en drag weight runda, ordentliga långpromenader, träning, bus, lek, damp och mys. 
Har mest gått den "nya rundan", Höjen-Nästkvarn, då den är rätt mysig och stillsam. Man hör bara vattnet och fåglarna typ. Köpte ett nytt flexi på vägen hem från jobbet i torsdags, deras nya modell. Jag älskar den! Har blivit helt frälst. Jag valde den i band, den är lätt, bekväm att hålla i, lätt och signalkänslig stoppknapp, man kan ha kopplet jätte kort och man kan bygga på den med tex lampa, bajspåsehållare/godisburk och extra delar som tex expander och LED-del. Nea verkar också gilla den, men varför skulle hon inte? Hon får ju 5 meter extra att röra sig på när vi går på ställen jag inte vågar eller kan ha henne lös och på rastningsrundorna. Måste bara köpa en ordentlig, bekväm sele. 
Passade på att köpa en av Starmarks leksaker också, återupptog uppdrag "hitta hållbara leksaker", i fredags då jag kände mig ovanligt optimistisk. Den lever än idag och har inte ett enda bitmärken trots att hon har tuggat på den. Jag tror tänderna typ åker in i den, men inte igenom - om du förstår. Nea älskar den iallafall, har redan lyckats använda hjärnan såpass att den behöver fyllas på! 

Imorgon ska vi träffa en förhoppningsvis blivande dagmatte. Hon har en chihuahua och katter, så vi får väl se hur det känns och fungerar. Förhoppningsvis blir det bra, för Nea hatar verkligen att vara själv... 
Tänkte ta mig upp tidigare imorgon för att träna henne. Tänkte någonting i stil med ån och drag weight och kom på att hon kan ju dra runt ån! Det finns ju gräs på båda sidorna, över broarna och på dom få ställena där gräs/grus ute finns kan jag ju lyfta kedjan. Så något sånt kör vi innan jag drar iväg till jobbet. Jag ger även frukost inklusive ett riktigt köttigt ben då, fyller på starmarken och aktivitetsbollen. Då lär hon väl ändå hålla sig någorlunda sysselsatt tills Sara tar ut henne vid lunch och jag kommer hem. 

På människofronten är väl allt mer eller mindre som vanligt. Smärtan blir värre i takt med kylan som kommer och ryggen är lite halvpaj. Jag försöker bada i vårat nya badkar (som Nea förövrigt hatar!) för att avlasta smärtan, men jag tycker inte det hjälper något märkbart. Eller... Det gör det ju, i knäna, fötterna och höfterna men inte ryggen. 
Jag har fått sulor efter mina fötter och ordentliga skor till jobbet nu iallafall. Det är ju alltid ett steg på vägen! Dom är rätt bekväma och rymmer mina lindade fötter. Jag försöker att komma ihåg att varva sitt, stå och gå och att inte ta i för mycket men jag vill alldeles för mycket på för liten tid. Ibland när jag kommer hem från jobbet är jag så utmattad och smärtpåverkad att Nea bara får rastningsrundor. Men jag använder henne ändå, hon får hämta och hålla saker åt mig. Skrev faktiskt ett mail till SKK om deras assistanshundsutbildning, frågade om EDS är en "godkänd" sjukdom för att gå den. Isåfall får vi träna med instruktör under ett år, gör lämplighetstest och ta examen innan Nea blir legitimerad assistanshund och får hjälpa mig på en annan nivå än hon gör idag. Det skulle underlätta mycket! Får se vad dom säger.
Jag var även hos läkaren i fredags, fick förebyggande medicin mot min migrän. Det är en beta-blockare men det gör inget då jag har mycket högt blodtryck i släkten och mitt är även det för högt. Skulle ge den en månad iallafall innan jag dömer den, fungerar den inte skulle vi höja dosen.

Så så ser det ut, mer eller mindre. Livet rullar på. 
Jag ska försöka bli bättre på att skriva, jag lovar! Nu ska jag sova! 

/ Lise 🎈

» Flera dagar av mestadels skit

Flera dagar sen nu. Sen dess har jag hunnit ha ett migränanfall på mer eller mindre 48h, varit så utmattad att jag sovit nästan ett dygn och jobbat. 
Jag ska försöka komma ihåg vad som hänt sen sist, men ptja, mitt minne.... 

Fredag efter jobbet kom min mamma och moster på besök. Vi käkade på Piji's vilket alltid är lika gott! Blev en tidig kväll då jag var väldigt utmattad. 
Vaknade vid 03 på natten med migränkänningar och tog en tablett, Rizatriptan, som jag ska. Sov lite till och från fram till runt 09 innan jag gick upp, vädrade Nea, matade henne, kollade ett avsnitt av Revenge och tog yttligare en tablett av det värdelösa preparat dom skrivit ut åt mig - precis som jag ska göra om den första inte fungerar. Jag sov sedan drygt 6-7 timmar innan jag mådde så OK att jag kunde vara lite social med Felix och gå en liten vända på 20 minuter med Nea. Blev även där en tidig kväll, runt 21-22 typ och jag sov till drygt 09. 
Yttligare en dag med migrän! Tjoho! Tog en tablett när det gått 24h sen sista och sedan sov jag drygt 5-6h innan jag mådde så "bra" att jag kunde vara social. Även där en tidig kväll, med illamående från helvetet och ett snurrigt huvud. 

Måndag bjöd på jobb. Skulle såklart egentligen stannat hemma, vilket jag märkte av efter lunch då kycklinggrytan kom lika snabbt upp igen. Gick hem vid 13 typ, eller gick och gick.. Sara hämtade mig. Sen sov jag nästan resten av dagen. 
Jag ringde även vårdcentralen denna morgon, för så många och långa migränanfall jag har kan fasiken inte vara normalt. Pratade med en jätte trevlig och duktig sköterska. Hon höll sig lugn och trevlig utan någon minsta antydan till att tagga till när jag var förbannad. Tror vi upprepade "ta din rizatriptan - dom funkar inte"-valsen minst 10 gånger. Hon ska vara glad att jag var på jobbet, annars hade det samtalet inte bara varit hårt och otrevligt med också högljutt. Hon bad om att gå återkomma tillslut efter hon vägrat ge mig en akuttid, hon behövde prata med läkaren. Hon ringde senare när läkaren svarat på hennes meddelande - och ville träffa mig så snabbt som möjligt. Så på fredag ska jag dit. Åt sedan middag - thaimat - med Felix. Problemet denna kvällen var bara att min medicin (tradolan) tog slut så jag tog en tramadol 50mg (korttidsverkande), men tyvärr fick jag inte ens behålla den. 

Vaknade till och från hela natten. Det var blött på min sida av sängen och jag svettades och frös om vartannat. Det var då tanken slog mig om hur missbrukare utan knark känner sig..... 
Gick upp lite innan 07 och duschade, hade frossa, spydde och huvudvärk. När frossan lugnade sig gjorde jag mig iordning för jobb. 
Efter jag varit ute med Nea kom frossan tillbaka så jag kontakta vårdcentralen och fick komma in för blodprov (dom ville kolla njur- och levervärden) så jag gick dit till 09. Tog en tramadol innan så frossan gav sig.
Sköterskan var trevlig men märkte att något inte var som det skulle och jag berättade vad som stod på. Satt och "vilade" 15 min efter proverna innan dom släppte iväg mig till mitt möte på skolan.

Heltidsanställning från 1 december! 
WOHO! Mötet gick alltså bra. Ska få skor och sulor till jobbet av KAK-projektet också i väntan på att AF ska kolla med sin arbetsterapeut om dom kan ställa upp med ortoser.
Stannade och trotsade mitt mående på jobbet idag. Gick rätt bra ändå tycker jag! 
Köpte tradolan på vägen hem, tog en och abstinen gav sig. Åt pizza och gosade med Felix och ju är det kväller, efter en långpromenad med Nea och Felix. 
En bra dag. Den första på länge! 
Nu ska jag kolla ett avsnitt av Revenge innan jag sover. Så trött och utmattad. Måste orka med jobbet imorgon också! 
/ Lise 🎈

» Grå vinter

Så vårdcentralen ringde upp igår, vid 15 som utlovat. En trevlig sköterska pratade i mitt öra, tog mig på allvar, pratade lugnande och bokade en tid den 8 december hos läkaren. Hon frågade tom om jag hade medicin så jag klarar mig till dess, vilket jag inte har så hon skulle lämna meddelande åt läkaren att skriva ut mer! Älskar såna trevliga sköterskor, är så fruktansvärt trött på alla dessa otrevliga, bittra människorna som helt klart har valt fel arbete. 

Efter samtalet tog jag en dusch. Det var rätt skönt att spola varmvatten på mina ömma ställen, jag passade även på att slappna av lite. Skulle behöva raka benen men orkar inte och det prioriteras inte heller... Tyvärr. 
Pratade med hyresvärden och fastighetsskötaren så vi ska få ett badkar. Kommer underlätta jätte mycket av smärtan, iallafall den värsta smärtan. 
Jag har haft ena handleden lindad och andra i ortos sen måndags kväll, känns lite lättare men inte riktigt bra. 

Planerade även jul, Felix har tyckt det varit så himla jobbigt att veta att jag kommer vara hemma själv medan han åker till Örebro. Pratade nämligen med mamma igår då jag fick kallelsen till magnetröntgen den 20 december, kom då fram att mamma kommer även hon sitta själv på jul... Så jag åker hem med henne den 20 december, och stannar över jul där. Så slipper Felix tänka mer på det och alla kan sluta tjata om den saken! 

Nea har varit lugn. Har tränat "håll" och "hämta" som är en början på att träna henne till att bli min assistanshund. Skönt att kunna ha en medhjälpare när jag mår som sämst, istället för att ge upp som många gör och tror dom inte kan hantera djuret pga smärtan vissa dagar tänker jag utnyttja det! Nea är ändå uppvuxen med mina problem och van vid att vissa dagar innebär lugn och gos. När jag har ont i "underdelen av kroppen", dvs knäna, höfter, fötter, så ligger hon på min axel och gosar och när jag har ont i överdelen så ligger hon antingen på fötterna, mellan benen, tätt intill brevid eller med huvudet på min mage. Hon är så go min lilla tös! 

Gick till jobbet idag, var en rätt lugn dag så jag passade på att tänka på varva sitta, stå och gå men jag hade ändå lika ont i knäna i slutet av dagen. Sov en stund när jag kom hem, gjorde middag och har chillat. Har stoppat två kuddar i ett örngott som jag har under knäna när jag sitter i soffan och det avlastar lite. Nea värmer mina fötter och ibland ligger hon på mitt bröst. 

Imorgon kommer mamma och min moster på besök efter jobbet! Ingen vila där inte! Förhoppningsvis hinner jag en promenad med Nea iallafall! Nu ska jag sova så jag orkar med dagen imorgon.

/ Lise 🎈