www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Att vara gjord av glas

Äh nu blev det glapp igen. Har väl egentligen inte hänt så mycket värt att skriva om. Tänkte skriva tidigare idag, men så kände jag att det kunde vänta tills efter mötet med E så jag har lite extra att skriva om! 

I fredags var jag själv på jobbet, Sandra VAB:ade. Det gick galant, fixade lite papper, städade, pratade med eleverna och serverade dom. Jag hann göra 21 toast innan brödet tog slut... Tur det var så utspritt och lugnt ändå. Faktiskt rätt skönt själv också ibland, på lugna dagar iallafall. Slippa tänka så mycket på vad och hur kollegan tänker och tycker om saker. Bara köra liksom. 
Väl hemma gosade jag med Nea och Felix, sov en stund, åt middag och gosade lite mer med min älskade lilla familj. Vi gick en promenad runt ån också. 

Idag då, gick upp, tittade två avsnitt av Revenge som är den nya serien jag ska börja titta på. Verkar intressant, iallafall i slutet av första avsnittet annars var början väldigt seg. 
Planerade dagen, gick en promenad med dom två vita runt gräset och träffade E vid 13. Vi gick en promenad till folkets park där vi tänkte släppa hundarna för att kolla om dom gick ihop. Dom har ändå inte brytt sig om varandra när dom varit kopplade. Eftersom det var någon där gick vi istället till hundgården som precis blev tom.
När vi släppte hundarna ställde jag mig så jag såg både hundarna och E så jag kunde få en överblick över hur hon hanterar sin hund lös. Det första jag reagerade på var att hon korrigerade sin hund hela tiden, vilket för mig skapade en spänd stämning. Vad som hände vet jag inte riktigt, men hennes hund blev riktigt bitter på Nea när hon ville leka och istället för att varna så hoppade hon på Nea. Jag vet inte vad E tänkte just då, hon gick fram för att sära dom men gjorde det aldrig av någon anledning? Jag drog iallafall undan Nea och hon tog sin hund. Hennes kom undan oskadd och Nea har ett litet sår i ena armhålan som blödde lite. 
Jaja, bara att konstatera att dom inte funkar ihop. Men jag kan inte låta bli att fundera på om dom hade fungerat om E hade låtit bli att korrigera för mig normalt beteende (backande, varnande). Bara att leta vidare efter en vettig människa! 
Annars har vi chillat idag, gosat, tränat lite hjärna, Nea fick godis i form av en halv kyckling, jag flyttade alla hennes grejer till hennes egna frys och hon gjorde rent sin ena låda från frysen.

Mötte upp Felix vid Ica och gick sen hem. Diskade, gjorde mat, åt, glodde på Arrow (ja jag kollar två serier - en själv och en med Felix) och sen sov jag två timmar. Idag har varit en sån dag då jag känt mig allmänt utmattad, så fruktansvärt sönderkörd och mina ben skulle tro dom gått 70mil. 
Jag gick ju från att vara en människa till att vara gjord av glas känns det som. Det känns som om alla runt om mig tror det iallafall, javisst kan mina leder hoppa ur led, min smärta är plågsam och ja jag får lätt blåmärken - men så har jag alltid varit? Det är inget nytt, men plötsligt blev det väl verklighet när jag fick min diagnos.. 
Jag har funderat lite på det här med ortoserna, för reumatologen vill jag ska ha på fötterna, knäna, lågryggen, höfterna vid behov och handlederna vid behov/på jobbet. Jag ska även vara försiktig med mina axlar, men det är ju en annan sak. Iallafall, ortoser är dyra och jag kommer få köpa dom i omgångar. Men vilka ska prioriteras? Ska jag prioritera dom reumatologen säger eller vad min kropp säger (höger knä, höger handled rygg/höft)? Jag har ju en, för handleden, men det behöver bytas ut. Inte bara för att den är gammal men den är så sliten att den skaver på min tumme. Jag provade en annan variant utan skena på Varsam, den var riktigt bekväm! Såna tänkte jag ha på båda handlederna. Och köpa en med skena till höger, bra att ha när den krånglar lite extra. 

Nu ska jag ta min stackars kropp till sängen och sova. Förhoppningsvis kan jag sova i natt, det är ju tyvärr en bristvara i mitt liv. Jag har börjat tänka på om det kan vara mina ben som är orsaken... Jag sover gärna med ett ben böjt och jag blir fruktansvärt öm och trött i benen om dom är böjda en lite längre stund. Kanske därför jag vaknar hela tiden? Att jag sover mycket sämre när jag har ondare är ändå logiskt, men jag tänkte annars... Ah, sluta fundera var det. Finns en dag imorgon också! / Lise 🎈
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!