www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Känns så bra

Första dagen på jobbet, känns super bra! Trivs jätte bra redan första dagen med både kollegan och själva jobbet. 
Orkar dock inte skriva så mycket ikväll... 

Tog en långpromenad tillsammans med Sara och Piri efter jobbet, pratade en stund utanför och gick en sväng till Ica med Felix. Mina höfter gör ont och jag är trött i fötterna. Huvudet ska vi inte ens tala om, jag borde verkligen bara typ... Sova. Men frågan är om jag kommer kunna sova - det är ju BPH imorgon och jag är jätte nervös! 

Fick ett roligt mail såhär på kvällskvisten, först sa jag "va?" till mig själv några gånger innan jag skrattade till lite över hur löjliga vissa människor är. 
Jag har en annons ute på blocket om att jag söker dagmatte. Jag är rätt specifik där om att dom som använder fysisk korrigering och Ceasar Milan-metoder undanbes då jag inte vill ha en trasig hund tillbaka... Hur man väljer att tolka det är ju upp till var och en, en i min värld förstår en vettig hundmänniska precis vad jag menar. 
För icke-hundmänniskor kan jag säga det att Nea är sjukt förarvek och känslig för sin förares signaler så det räcker med att låta lite arg så lyder hon, behöver inte ens höja rösten åt henne. Amstaff är en förarvek ras, vilket också står i deras rasstandard för dom som vill ha bevis på detta, och dom som inte vet om det borde inte röra dessa hundar. Med CM's metoder på dessa raser får du lätt en trasig hund då han är onödigt hård, låter inte en hund visa tydligt kroppsspråk, han är fysisk och dessutom finns det så många klipp som visar precis hur dåligt han läser av hundar. 
Dessa självutnämnda CM-proffs misstolkar också oftast hans metoder vilket gör det hela ännu värre. Så ja, jag är helt övertygad om att Nea skulle bli psykiskt förstörd, det skulle nog kunna klassas som psykisk misshandel i hennes fall. Vi kör på ren positiv förstärkning och att vara konsekvent. Jag har en okomplicerad hund - hon är snäll, går fint i koppel, ignorerar andra hundar, vi har en klockren kontakt, hon älskar att träna med mig och hon är absolut inte rädd eller osäker. Det kan vem som helst intyga. 
Vad som stod i mailet? Jo för det första är det en sån feg människa, såklart, som döpte sig till "xmen" och mailet löd "lycka till att hitta en som vill rasta en hund som blivit rädd osäker m m just pga man inte förstår hund eller Cesar Millan" - det är alltså citerat nu. Gav mig kvällens skratt faktiskt! 

/ Lise 🎈
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!