www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Regnigt och grått men ack så kul

Promenaden gick toppen, men det gör det ju typ alltid. Var en skön promenad faktiskt! 
Lite kul när vi kom till "bäverträden" och ser att den/dom gnagt ännu mer på träden sen sist vi gick. Vart en sväng runt Höjen-Nästkvarn. 

Sen rullade vi iväg. Jätte nervös var jag. 
När vi kom dit fick jag höra att dom var jätte sena, hon jag pratade med skulle varit inne runt 11 och vi kom dit vid 12:20 typ, då var det en inne på banan så jag väntade på att dom skulle bli klara innan jag frågade dom hur det såg ut med schemat och om man behövde anmäla sig någonstans... Jag fick ett jätte otrevligt bemötande, tanten snäste åt mig att dom minsann inte var efter i schemat och att jag skulle stoppa Nea i bilen. Ja, jo, jag tänkte det alltså, men jag ville bara ha lite info. Visade sig sen att tanten var testledaren så jag ställde in mig på att ha ett jätte tråkigt test med en surkärring och nervositeten ersattes av irritation och ilska. När klockan var strax över 12:30 gick nästa in på banan (schapendos) efter henne var det en affenpincher som skulle in och SEN var det vi. Varje ekipag beräknas ta ungefär 40minuter, lite beroende på hur hunden reagera, och klockan 12:30 var det två innan mig, jag hade tid 12:45 och dom var minsann inte försenade.... Näääädå. 
Vi fördrev tiden med att titta lite på dom andra ekipagen, prata med hon som skulle in efter mig (cocker spaniel) och gick en sväng med Nea för att få upp värmen, innan det började regna massor så vi satte oss i bilen med värmen på. 
Sen blev det äntligen våran tur, jag valde att ta ut Nea ur bilen efter skotten, hur orättvist vore det inte om hon skulle höra dom innan hon bedöms liksom? Gubben som mötte oss, kollade chipnummer och snodde min SKK-bok i behov av reg- och chipnummer, stamtavlenamn osv, var jätte trevlig. Vi stod och klagade på vädret en stund innan vi fick gå in på banan. 
Jag tänker inte beskriva alla momenten. Ni kan faktiskt läsa här (http://www.skk.se/uppfodning/mentalitet/beteende-och-personlighetsbeskrivning-hund-bph/momenten-i-bph) hur momenten går till och vad det är för några. 
Nea klarade det toppen iallafall. Hon var inte så lekfull utan lekte mer för sig själv, men det är helt beroende på vad man gör för att leka med henne. Om jag leker med henne, delaktigt, så väljer jag inte att kasta iväg en leksak för då springer hon gärna runt med den själv och det var kasta iväg den vi skulle göra. Hon är inte så matglad, äter gärna men är inte så "på" maten, hon bryr sig inte om främmande något märkvärdigt, överraskningen var lite obehaglig men hon reagerade sunt och släppte det när jag "tog kontakt" med den. Ljudet reagerade hon knappt på, mer med nyfikenhet och underlagen var lite obehagliga då hon halkade till men efter att ha funderat lite andra gången så gick det bra dom två gångerna efter. Hotet brydde hon sig inte om, typ, när gubben stannade och henne lina släpptes sprang hon iväg till godismomentet och kollade efter godis.... Skotten var hon helt oberörd av. 
Kritiken jag kommer ihåg såhär i huvudet just nu - jag är så trött och snurrig - är en jätte trevlig hund med mycket, positiv energi. Hon är trygg både med människor och väldigt trygg i sig själv, reagerar sunt och avreagerar sig snabbt. 
Jag är jätte nöjd, finns inget jag tror hon kunnat göra bättre. Hon bjöd på en del skratt, även testledaren och dom andra skrattade åt henne några gånger, hon var sig själv och jag är verkligen jätte stolt över henne. Och delvis mig själv, för att jag ändå lyckats uppfostra en så trygg hund som hon är! 

När vi kom hem åt jag och Felix middag, vid kom ändå inte hem förrän runt 16. Sen tvärdäckade jag en stund i sängen, tillsammans med Nea såklart, hon är helt slut fortfarande. Jag känner mig helt mörbultad i kroppen, troligen av att ha varit så kall och blöt. Så nu ska vi chilla hela kvällen, imorgon får vi se vad vi gör. Jag ska slänga iväg ett sms till E och kolla om vi ska gå en promenad imorgon iallafall! / Lise 🎈
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!