www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

1 månad sedan sist

Jaha och så bra gick det med den uppdateringen. Problemet är att Felix skulle göra ny header men aldrig gjorde det... Ja iallafall så sket det sig. Ska påminna han igen! 
Ändringarna på bloggen kommer bli headern när Felix får tummen ur arslet och lite på innehållet. Istället för 100% hund kommer den nu handla om mestadels hund men även mitt liv där kampen mot migrän, IBS och EDS är huvudsaken. Jag bloggar ändå för min egen skull i grund och botten då EDS:en påverkar mitt minne så är det kul att kunna gå tillbaka och titta vad jag har gjort. Sen är det jätte kul att ni följer mig också såklart! 😄
From imorgon... Eller ikväll lär det väl bli med detta inlägget inräknad så kommer jag uppdatera varje dag, oberoende på om det är en bokstav eller en hel bok! Jag ska iallafall försöka igen! 

Vad har hänt på hundsidan? 
Jo, ja... Ingenting så där jätte stort faktiskt. Ingen ny hund, även fast jag blivit erbjuden och sugen emellanåt men jag är inte redo efter veiko än. Dessutom är det inte rätt tid i livet. 
Nea går hos daghusse Roland under tiden jag jobbar, hon började för en vecka sedan faktiskt och det fungerar utmärkt. På kvällarna brukar jag träna henne i form av miljö-, socialträning, drag weight, benmanschetter, jobba i skogen, spår, shaping har vi börjat med och använder klickern flitigt då jag upplever henne mer fokuserad på det sättet. Utöver långpromenaderna då, nu när snön kommit är det även mycket jobb i tung snö. 
Nea hade i höstas en öroninflammation som jag trodde och hoppades hade kommit tillbaka nu efter jul. Varför jag hoppades på öroninflammation är av den simpla orsaken att det annars är symtom på annat som tex allergier. Vi var in till veterinären och tyvärr såg öronen jätte fina ut, veterinären rekomenderade ett schampo innehållande havremjöl som är klåddämpande och så pratade vi om vidare vård. Jag valde att avstå prover då Nea inte lider av något idag, hon har egentligen inte ens klåda förutom runt/vid/i öronen men det kan också bero på kylan. Skulle hon däremot börja klia, gnaga och få utslag så tar vi prover då. 
Nea kommer kastreras innan nästa löp när jag får tummen ur (oroar mig över sövning) pga besvär i samband med löp. Hon får knölar, utslag och klåda veckan innan löp, under löpet och under skendräktigheten som också är en orsak till mitt beslut. Hon har hittills haft 2 löp varav båda har gett skendräktigheter men den senaste så att hon bäddade, gnällde och var eländig 24/7. Så det ska hon få slippa, hon kommer helt enkelt kastreras av medicinska skäl. 
Utöver detta så har det väl inte hänt något på hundfronten... Nea har kommit på att hon är ungdom och även satt på sig terrierskallen så nu är hon envisare och drygare än någonsin. Men så är livet med unghund! Annars rullar det på. Vi har blivit medlemmar i svenska hundungdom (Köping) och brukshundsklubben (köping) så tanken är att gå någon kurs framöver. Men först ska röntgen och kastrering göras! 

Vad har hänt på människofronten då? 
Hmm... Jo jag kämpar på med min EDS. Det som krånglar mest nu utöver allt annat är vänstra knä som svullnar, domnar bort, viker sig ibland och smärtar 24/7 oberoende av om jag har ortos eller inte, högra handled, ryggen som vanligt (får svar på magnetröntgen på onsdag då jag ska till reumatologen igen), höfterna och axlarna under nätterna som domnar bort och låser sig. Utöver det krånglat IBS:en i vanlig ordning så magen är kaos och migränen är faktiskt helt OK nu mot vad den har varit. Jag har börjat med en förebyggande medicin mot den, den sänker även mitt höga blodtryck så nu är jag yr och det svartnar när jag ställer mig upp istället. Och tröttheten, utmattningen, är där 24/7 och jag är aldrig utvilad hur mycket jag än sover och vilar. 
Jag jobbar fortfarande men tror inte jag klarat av en hel vecka än, antingen spökar migränen eller så är smärtorna för jobbiga. Jag trivs egentligen inte heller på jobbet, känner mig felplacerad och bara allmänt fel. Dels för att jag blir för utmattad trots att det är rätt simpelt är det tungt för min kropp och mitt sinne, men jag är heller inte så social, jag gillar inte människor och än mindre dryga högljudda ungdomar. Klart jag står ut, det är inte så att jag vantrivs men det är inget jag vill fortsätta med efter den här anställningen om man säger så.  Men annars rullar det väl på.
Jag ska imorgon börja äta LCHF igen, gjorde det för några år sedan och magen mår så mycket bättre. Så jag kommer antagligen uppdatera om det också.
Väntar på att min projektledare inom KAK ska boka tid med studievägledaren så jag kan börja plugga något. Vad vet jag inte än, men jag är sugen på något kul och instruerat! 
Jaa... Så är det väl på den fronten. 

Imorgon är det en ny vecka, nya tag både med bloggen och kroppen! Hua va jag inte ser framemot dom första veckorna då jag säkerligen kommer vara väldigt sugen på något sött! Jag tänkte också försöka fixa en youtube kanal där jag kommer lägga upp filmer på Nea här också istället för bara på Facebook! 

Här kommer lite random bilder från januari ~ 
/ Lise 🎈
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!