www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Några dagar senare

Jag hade faktiskt tänkt skriva men så har jag varit så trött. 
Hur som helst, här kommer en update från dom senaste dagarna! 

I fredags jobbade jag hela dagen, när jag kom hem tyckte jag det var dags att klicka in Eimy. Hon fattade klickern på drygt 1 minut så jag valde att ta steget längre med "sitt". Ungefär 3-4 minuter senare fattade hon att när jag säger "sitt" så åker arslet ner i golvet. Så kul var det. Ja, alltså det var kul att hon att hon är så lättlärd! 
Efter det gick vi ut och mötte Marita som lämnade lite (8,1kg) ben i alla dess former från hjort och vildsvin, även lite hjort kött. Hon fick pussas lite med Eimy också, sånt bjuder jag på. 
Nea fick lära sig att allt inte handlar om henne när jag tränade Eimy, dvs platsliggning bredvid mig. Ibland blev hon lite till sig men när jag bad henne lägga sig igen så gjorde hon det vilket såklart resulterade i godis och godis även när hon legat ett tag. Det träliga med Nea är att belöning i hennes värld är lika med "varsågod och gör vad du nu ville", tex när vi tränar fot och hon får belöning av något slag - spelar ingen roll vad eller hur - så sticker hon iväg sen. Unghund.... 

Igår, lördag, försökte jag få med Felix ut men misslyckades. Tog hundarna, Nea med benmanschetter, och gick runt älholmsparken, glassade lite i solen, njöt av det fina vädret och av att andas innan vi tog Höjen hem. Väldigt fridfullt må jag säga, jag gillar älholmsparken just därför - ingen är där. 
Felix mötte oss på vägen hem, vi köpte glass och satt en stund vid ån. Senare på kvällen gick vi till Konsum, där något intressant hände. När jag och hundarna väntade på Felix gick det förbi en kvinna som sa "men jisses vilken söt hund! Får jag hälsa?" Ja men visst tänkte jag, lika bra att Eimy får hälsa på lite folk. Det intressanta var då att istället för att bry sig om Eimy så var det Nea som fick hela uppmärksamheten. Jätte lycklig blev hon! 

Idag har det varit en skön dag. Fick med Felix ut, gick runt älholmsparken eftersom han aldrig varit där, förbi höjen och så tog vi Nästkvarn hem. Blev en väldigt lång runda på några timmar, skulle tippa på 2 - 2,5 timme. Tar väl längre tid när man filosoferar och Felix fotar under vägen. Nea hade även idag benmanschetter på, hon är ändå rätt snygg i kroppen tycker jag. Om hon ser ut såhär nu, hur kommer hon då se ut längre fram? Kul! Älskar vältränade hundar!! 
Nu ligger faktiskt hundarna och tuggar på varsitt ben, gav Nea ett köttigt, stort ben och Eimy ett för henne lite större bogblad. Mumsmums! 

Jag tycker Eimy är väldigt duktig faktiskt, med hela valpgrejen. Klart det händer olyckor men helst håller hon sig och gör sina behov ute, sover hela nätter, biter inte så överdrivet mycket, har inte sönder saker och lyssnar när man säger åt henne. Det är rätt kul, jag tror det kommer bli jätte roligt att uppfostra henne! 
Nea är även hon duktig, tålmodig med den lille och jag undrar om hon inte börjar växa upp... Hon lyssnar toppen, går fot på eget initiativ och ser till Eimy. Eller så är hon bara dämpad pga hon är på väg in i löp. 

Jag hade så fruktansvärt ont i knän och höfter igår. Skrev ett inlägg i en grupp om EDS och HMS men allt jag skrev blev uppenbarligen misstolkat för helt plötsligt visade jag inte hänsyn till andra och sårade andra, höjde mig själv över andra och trodde att jag var den ende som behövde uppmärksamhet. Vad jag skrev? 
Jo, att hamna i rullstol är min mardröm. För det är det. Och att jag varje dag inte orkar tänka på dom i min omgivning (vem gör det 24/7 året runt??) när adnin i gruppen skrev att jag borde tänka på dom runt omkring mig. Ja och så skrev jag att det är svårt att jämföra folk och folk då alla är olika och tolkar, tar saker olika. Slutade hur som med att jag blev utkastad för att jag sårade andra och inte visade hänsyn. Lika bra det, tänkte ändå gå ur efter det där bemötandet!! 

Anledningen till att jag skrev om rullstol... Är för att min framtid ser mörk ut. 
Mitt vänstra knä knasar som bekant, högra börjar så smått också. Höfterna är vissa dagar så hemska att jag tror jag skulle kunna bryta min egen ryggrad bara för att slippa känna. Läkarens lösning på det är då kryckor emellanåt så jag inte behöver lägga all tyngd på mina leder i benen MEN eftersom mina axlar, handleder och tummar är så trasiga, överrörliga och subluxerar så funkar inte kryckor. Nu väntar jag tid till ortopeden för att se vad dom säger. Men rullstol är min mardröm. Jag vill kunna gå, träna hundarna som jag gör idag och speciellt befinna mig i skogen som är min fristad, där jag kan andas. 
Vi får väl se vad ortopeden säger. 

Nu ska jag dra upp mig själv från det varma bad jag ligger i, men först ska jag slänga upp en hög bilder åt er! / Lise 🎈
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!