www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Skärpning!

Nu jävlar är det dags att skärpa sig! Har dock varit fullt upp med Nea, valp, jobb, plugg och livet, dessutom har jag lidit av sömnbrist sista tiden. 

Meeeen såhär ligger det till, jag har blivit med valp (chockerande va?), börjat plugga engelska på distans, mycket problem med sömn, huvudvärk och värk i diverse leder, Nea har börjat tränas till att komma i form igen. 

Nea tränas då som sagt för att komma i form. Vi tränar/slipar också på saker som fot, platsliggning, stanna, stanna kvar osv. Jag har också tänkt att köpa lite agility hinder och koner lite längre fram, för skojsskull och kanske gå någon kurs om jag finner något intressant. Tyvärr var agilitykursen full och jag vill så jätte gärna gå freestyle med Nea men dom har inga såna på köpings hundungdom tråkigt nog. 
Nea tycker det är kul med en kompis, tror jag. Hon är piggare även inne nu, busar, har ett otroligt tålamod men blir även för taggad emellanåt och slår Eimy med tassarna. Säger man åt henne så lugnar hon sig dock, men det vore ju bra om hon inte hade sönder valpen! Hon kan även morra om hon ligger nära mig tex och Eimy kommer traskande men då säger jag åt henne för det är inte OK! Hon ska kunna traska omkring utan att Nea ska vakta varken mig, någon annan, leksaker osv. Nu vaktar hon enbart nya saker, men inte mat eller gamla saker. Tror dessutom hon är på väg in i löp, hon kissar mycket och ofta, tycker hon blivit lite loj/bitter och svullen i muttan. 
Utslagen hon hade är borta, dom försvann när frollic försvann så då har vi löst det. Hämtade priima NK, vilket också fungerar bra änsålänge trots att det innehåller kyckling. 
MH är bokad åt Nea och Piri på Strängnäs BK 1 maj! 

Eimy är en rolig filur. Liten men KAXIG är det mottot som passar henne utmärkt. 
Hon tuffar på i livet, inget är särskilt läskigt och alla är kompisar. Hon tom skäller åt Nea ibland och springer under bordet där Nea inte kommer åt henne för att sticka fram huvudet och bushugga henne innan hon drar sig in igen. 
Hon bitts, såklart, med jämna mellanrum men inte så mycket tycker jag. Hon är duktig på att hålla sig till leksaker och ben, men valp som hon är testar hon även gränser. 
Eimy äter enbart färskfoder och BARF. Hon har fått det sen dag ett och hon älskar mat, hon både står på två ben och skäller ut mig när det är dags för mat. Även ett revben har hon fått prova med stor entuism. Hon är lite väl tjock dock så jag tror att det är dags att sänka maten litegrann! 
Eimy är halt nu, höger bak. Vet inte varför men hon reagerar ingenting på beröring eller när jag klämmer, känner ingen skillnad i något ben och ser inget konstigt. Är säkert bara någon sträckning med ömhet skulle jag tro, hon äter, dricker, leker och busar precis som vanligt. Hältan kommer bara i skritt ibland men hon springer som vanligt ändå, helst går hon dock enbart på gräs just nu.
Hon sover i en tygbur som står - öppen såklart - uppepå Neas bur, sover hela nätter och hoppar inte ur. Däremot tycker hon att när klockan ringer första gången då ska vi upp. Jag håller sällan med då jag helst snoozar en stund... Dessutom går Felix upp tidigare då han börjar tidigare.. 

Vi har faktiskt varit i skogen med båda hundarna lösa, gick jätte bra. Eimy är rätt lyhörd och flockkär, väldigt närgången och go. Ja juste, hon har lärt sig att när man kissar får man godis så hon kan sätta sig i kisställning och sedan komma för att tigga godis ibland... Lilla luring! Märks redan att hon är en clownhund, kommer bli jätte kul å uppfostra henne faktiskt!
Båda hundarna är hos R när jag jobbar, funkar jätte bra. Han har även en blandis emellanåt som funkar bra med också, en kastrerad (fet!) blandras (rottweiler/labrador/amstaff) hane på 4 år. Nea tycker det är kul! 

Jag rullar fram i livet i den mån jag orkar. Hade migrän imorse, lederna krånglar och ja... Livet suger ibland. Jag kan inte sova pga värk, jag vill inte vara vaken pga värk. Livet med EDS är långt ifrån kul! 
LCHF funkar bra, har fuskat lite till och från men jag har aldrig heller tänkt följa det till punkt och pricka. 

Alla bilder från Eimy's första dygn här är på datorn tyvärr, men jag slänger upp en hög random bilder från senaste tiden iallafall!
/ Lise 🎈
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!