www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Krasch krasch bang bang

Har du någon gång vaknat upp och allt känns overkligt? 

Det känns som att du är i en dröm och du har ingen aning om vad som händer härnäst. Du kan lika gärna vinna på lotto, träffa prins charming, slåss med någon utan att kunna slå, springa för ditt liv utan att komma någonstans eller dyka upp på jobbet naken. Ungefär så känns allt i mitt liv just nu. Jag vet inte riktigt vad som är verkligen eller inte, allt är som i en dimma och ovissheten om vad som händer ger mig ångest. Även saker som att städa, gå ut, prata i telefon, duscha, gå upp, lägga mig osv ger mig ångest. Med andra ord har jag ångest nästan hela tiden. 
Ibland önskar jag bara att någon kunde se igenom den ytliga sidan och typ krama mig, säga att dom vet att saker är jobbigt och att det kommer bli bra. Men samtidigt önskar jag att ingen någonsin märker eller säger att dom vet. Jag gillar att vara "mentalt frisk" utåt. Den som fick ordning på livet och fortfarande är i livet. Hurra... va kul det är att leva. 

Igår var jag med Anna och barnen på dagen. Det var trevligt. På kvällen gick vi promenad med hundarna. 
Hundarna funkade jätte bra hela dagen. Kiana var tyst när jag var borta 3.5 timme, Nea höll sig lugn, inget var trasigt och inga utfall. Inne var hundarna lugna, dom brydde sig inte märkvärdigt om varandra osv. På kvällen beslöt jag mig för att för första gången sova utan något galler mellan hundarna. Och även det gick bra! 
Nea morrade någon gång när Kiana stod nedanför sängen men slutade när jag sa att det är ok, Så Kiana gick och på sig bredvid sängen. På morgonen gjorde Nea ingenting när Kiana kom fram och ville gosa när jag satt på sängkanten. När hon satte upp tassarna på sängen för mer gos satte Nea sig upp och man såg att hon inte var bekväm alls men hon gjorde absolut ingenting. 
Hela dagen idag har varit sådär. Dom har bara funkat så bra! Sovit nära och inte morrat... tills jag beslöt mig för att träna Kiana. 

Vi började med lite apport. Det gick bra. Så jag provade nosework, eller ja att klicka in det. Gick bra. Tänkte prova shejpa in fot då det är ett kommando som är bra att ha och då gick allt åt helvete. Eller egentligen inte då jag vet om hennes problem men ändå. 
Hon blev så uppspelt att hon började skälla och flåsa. Det enda jag kunde komma på att göra var att ignorera så det tog ett tag att komma till en ok punkt att avsluta på. När vi avslutade bytte jag hund men Kiana var så uppspelt att hon bata skällde och gick runt. Nea var duktig ändå men ofokuserad. 
Jag gav Kiana mat i Kongen och Nea fick jobba för sin innan vi körde vidare. Då taggade Kiana ner något men när vi begav oss ut med Anna var hon fortfarande upp i varv. Hon skötte sig ändå men drog en del. 
Jag avskyr verkligen selet som Kiana har. Och vanliga selet funkar inte alls då hon blir för stark. Halsband är inget jag använder på en dragig hund som drar. Men jag fick tag i en amoken sele i rätt storlek så jag hoppas den kommer hem snabbt! Den antidrag hon har nu sitter förskräckligt illa. Hela bogbandet flyttas uppåt och åt sidan när hon drar vilket inte ger någon effekt mer än att hon dämpas lite, blir snebelastad och bandet trycker mot luftvägarna. Den är inspänd så mycket det går så jag kan inte ändra det heller. Och Neas selar med framknäppning sitter inte bra på Kiana. 
Ja jag vet det är dumt att köpa ett dyrt sele åt en hund man kanske inte ens ska behålla. Men jag gillar att utgå från att jag kommer behålla henne och sen om det skulle skita sig så ska Nea kunna ha selet enligt måtten... eller så är den nog rätt lätt såld iom att dom är svåra att få tag i. 😊

Idag kunde jag äta. Jag provade kyckling bacon som Anna pratat om. Jag har sett dom i affären men rynkat på näsan då jag inte tycker om bacon riktigt... och med kycklingsmak - hua! 
Kycklingbacon och mos. Jätte gott! Och inget illamående heller! Helt underbart. Det får bli min nya "jag mår så dåligt att jag inte kan göra normala saker"-rätt. 

Nu ska jag väl försöka sova snart. Får se hur ofta jag behöver gå ut i natt... Kiana hade sönder en påse havregryn och ätit upp en del av det medan jag var på hemköp. Så kul. Not. Och plus det kan jag inte sova längre heller. 
Men det alltid värt att prova. Dom små stunder jag väl sover är dom enda stunder jag lyckas slippa undan mitt mörka kaos. 


Ja juste, Nea fyllde 4 år igår! Tiden går så fort... samtidigt känns det som att jag har haft henne i evigheter. Hon är mitt allt, min lilla skrutt. Jag vet inte vad jag skulle gjort utan henne... eller om jag ens skulle vara vid liv utan henne. Hon är så ofantligt viktig för mig och hon är så go och perfekt förutom sina problem. ❤ hon är hela min värld! 


Nu är det dags att vädra odågorna! 

Lise 🎈

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!