www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

En tisdag utan hjärtan

Japp, idag är det alla hjärtans dag. Yey för alla som har sina hjärtan intakt! Grattis till er.

Till alla andra, jag hoppas ni har och fortsätter ha en trevlig tisdag. För helt ärligt, vem bryr sig om alla hjärtans dag egentligen förutom dom som är i ett förhållande? Jag har alltid varit lite halvdant inställd till denna dagen då den är eller iallafall kan vara helt underbar om man har en partner men den är också väldigt sorglig för alla ensamma själar, som väntar på sina kärlekar och som jag, har brustna hjärtan. 
När jag vaknade imorse, eller vid lunch egentligen, tänkte jag att jag ska inte tänka alls på vilken dag det är. Jag ska bara satsa på att det är den 14 februari, en helt vanlig tisdag med super fint och otroligt skönt väder ute. Men den bubbla jag försökte bygga sprack så snabbt jag öppnade Facebook, såklart. Hur kunde jag förvänta mig något annat? 

Jag har trots mitt misslyckade (där är det där jäkla ordet igen...) försök att förtränga mitt värkande hjärta haft en väldigt fin dag. Solen har skinit, den har värmt och fåglarna har kvittrat. Att jag kan känna, se och njuta av detta betyder bara en sak - jag är inte alls så nedstämd som jag trodde jag skulle vara idag. Kanske är jag på bättrings vägen? Jag åt lite frukost och sedan gick jag och Nea ut på en promenad runt skogen med Peter och Pyret. Odågorna ville bara leka men det gick bra. Dom kunde gå bredvid varandra och när dom lugnade sig ignorerade dom varandra. Det har aldrig varit någon negativitet mellan dessa två, vilket jag tycker är rätt kul. Två tikar, samma ålder, en staffe och en amstaff varav båda är mer åt det bittra hållet gentemot andra hundar. Som gjort för att det ska smälla eller iallafall att dom inte skulle gilla varandra. Dom har visserligen känt varandra sedan dom var minismå valpar men dom har inte träffats sedan innan jag och Felix flyttade till Örebro i mars 2016 och innan det har vi inte heller setts regelbundet sedan dom var yngre. Vi platsade hundarna vid en bänk, mer exakt Pyret på bänken och Nea nedanför med lagom avstånd. Jag vågade lite på Nea tillräckligt för att släppa kopplet men Peter stod kvar en bit ifrån Pyret och höll i hennes. Jag tog lite bilder och allt gick jätte bra, hundarna kikade på varandra ibland och jag såg på Nea att hon ville busa men hon la av när jag sa åt henne. När jag var klar blev Pyret så glad att hon studsade till vilket gjorde att Nea flög upp och fram till Pyret så dom började leka. Peter, som nyligen haft den super tråkiga erfarenheten av hundslagsmål, fick lite panik och blev rädd för att Pyret skulle hugga Nea. Trots detta, som bara hände under några sekunder då jag kallade in Nea snabbt, gick det väldigt bra, dom lekte bara och hade klockrent tydligt hundspråk mellan sig. Det må varit dumt av mig såhär i efterhand att satt Nea utan att hålla i henne men jag tror helt ärligt inte det är några problem mellan dom i såna här situationer. Jag hade varit mer orolig om dom varit lösa båda två och på en större yta, det skulle aldrig gå. Men såhär är det inga problem. Peter och jag skrattade gott åt situationen i efterhand då han förstod att han fick panik i onödan. Men jag förstår och vet precis hur det känns att bara orolig och ängslig kring sim hund med andra hundar efter man varit med om ett slagsmål. Jag har själv varit sån när Veiko rök ihop med någon första gången och med Nea med dom flesta hundar fortfarande faktiskt. Pyret är dock inte en hund jag oroar mig över i, som sagt, såna här situationer. 

Efter promenaden och lite fix med tvätten gick vi till Ica där jag hämtade ut världens tyngsta paket! Det vägde hela 180g! 😉
Det var Neas probiotika som kommit. Efter det gick vi till Willys och handlade, jag köpte lite chokladpudding som jag varit sugen på i evigheter. När vi betalade i självscanningen kom världens trevligaste och något flörtiga kille fram och pratade. Han jobbar på Willys, men det var faktiskt trevligt. Jag tycker dom flesta på Willys här är så korta och inne i det dom gör. 

Väl hemma igen gosade jag med Nea såklart, fixade mer tvätt, redigerade lite bilder och åt lite mat. Det är inte ofta men det händer att jag redigerar bilder på datorn. Ibland är det kul och ibland är det bara jobbigt, idag var det kul och jag orkade bry mig lite extra. 

Nu tänkte jag att jag skulle måla lite. Jag har några såna här målarböcker för vuxna vilket är en otroligt bra terapi tycker jag! Jag brukar få väldigt ont i handleden och två fingrar så jag måste sluta i tid och ta pauser men det är kul när det går. ☺


Hoppas ni haft en trevlig tisdag med fint väder ni också! 


/
Lise 🎈 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!