www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Fredagen är över

Kväll igen då vilket innebär att ännu en dag är över. 

Jag har faktiskt inte gjort så mycket vettigt idag, alls. Jag sov till halv 1 ungefär, gick upp, gjorde morgoneutinerna vilket är mata Nea, kissa, gå ut med Nea och äta frukost. Sedan gick jag och la mig igen, med en migräntablett intagen. Jag skulle tagit den igår när jag la mig egentligen då jag hade migränkänningar och Nea varnade men jag glömde bort det när jag blev för trött. Jag gick sedan upp igen vid halv fem. 

När jag gick upp var jag jätte hungrig så jag kollade om det fanns något annat än "frukost" hemma. Det var bara hamburgare som en fulländad rätt och jag orkade inte handla, så det slutade med att jag enbart gjorde pommes då jag inte alls var sugen på hamburgare. Jag lär väl bli hungrig igen väldigt snart men äh... det får vara så ibland. 

Jag tänkte träna Nea idag. Planerade uppvärmning med yoga och balans på bollen (5 böj & sträck, 4 stå på bollen x 4), fortsätta med att träna på att stå på händer, bakdelskrontroll i form av fotgående och vändningar och nervarvning med yoga igen. Vi började med yoga och Nea var pigg och framåt, tyckte det var jätte kul. När vi skulle börja träna med klickern så la hon bara av. Hon visade tydligt att hon inte ville alls, hon gjorde 3 upprepningar men sedan satt hon bara och gav tass eller satte sig i mitt knä. Jag tvingar inte min hund till att göra saker hon inte vill då all träning ska vara kul för oss båda och givande så jag la ner, avslutade med 3 gånger yoga och sedan la vi oss på soffan. Jag satte på Nea back on track hasskydden också, ifall hon har ont eller behöver extra stöd idag. 
Det är svårt att veta om hon behöver extra stöd eller om hon känner av överrörligheten på något sätt då hon inte kan prata och hon visar inga konkreta tecken heller. Hon visar däremot noll tecken på smärta vilket är super skönt men hon kan visa stelhet framförallt när det är kallt, ojämna steg, passgång, något enstaka haltande, hon hoppar ner från soffan skumt ibland och vissa gånger vägrar hon gå i trappen. Utöver detta visar hon inget alls. Jag vet ju själv hur det är att vara överrörlig vilket jag tror både är en fördel och en nackdel. Fördelarna är ju helt klart att jag vet hur det är, att jag kan underlätta och se/känna igen tecken som hon ger. Nackdelarna är att jag vet hur ont det gör, att jag vet att desto oftare hon trampar igenom leden samt vrider dem i ytterläge desto mer ont kommer det göra och det kommer slita mer och mer på leden. Detta oroar mig mycket då jag inte vill att hon ska lida och helt ärligt så skrämmer det mig riktigt mycket att tänka på just det, att hon kanske, förmodligen, inte kommer gå bort av ålder utan pga smärta, pga hon är överrörlig precis som jag. 
Jag gör allt jag kan för henne. Håller henne i en hälsosam vikt, använder stöd på haserna, även back on track täcke. Hon får regelbundna genomgånger av kiropraktor, övningar för att stabilisera, tillskott, bra mat och så tar jag en timme i taget där jag tar hänsyn till alla tecken hon visar. Mer än så kan jag inte göra, förutom att ge henne smärtstillande när den dagen kommer samt låta henne gå när det blir för jobbigt. Jag hoppas bara hon kommer hålla i många många år till, jag vet inte hur jag kommer klara mig utan min fisgris! ❤


Jo, jag tvättade håret idag faktiskt. Jag kör på balsammetoden så det behövs inte göras så ofta. Den sista tiden har jag inte varit så duktig på att vårda mitt hår utan jag har bara tvättat det vid behov och haft i leave-in utan någon eftertanke. Idag körde jag på en riktig fuktbomb-inpackning gjord på balsamet L'Oréal Elvital Extraordinary Clay, honung och lite olivolja. Det behövdes verkligen, det märks nu efteråt. Jag körde även lite wannabe squish to condish efteråt och hade även i BB cream mot frizz. Nu är mitt hår silkeslent, luktar super gott och ser riktigt glansigt och friskt ut. 
Jag älskar balsammetoden! Mitt hår har aldrig mått så bra och växt så snabbt som det gör nu. Balsammetoden går ut på precis så som det låter, du använder bara balsam. Du måste första göra en såkallad sista tvätt med ett schampo innehållande sulfater men inte silikoner eller mineralolja. Dom som är riktigt hardcore kör även utan parabener, det finns även dom som kör ekologiskt, veganskt och inte testat på djur. Sista tvätten är för att få ur alla icke-godkända ämnen så som silikon och mineralolja. Dessa skapar en hinna över håret och tillför egentligen ingenting vettigt. Efter sista-schampot kör du i ett godkänt balsam som är vårdande, ett godkänt balsam är alltså utan silikon, efter vad ditt hår behöver. Fukt eller protein. Vid nästa tvätt använder du ett såkallad tvättbalsam som är olika vad man använder. Jag föredrar ett lätt, gott luktande eller parfymfritt tvättbalsam som inte innehåller protein. Jag brukar använda Garant Såklart! balsam eller Wellness från ÖB. Dessa masseras noga in i hela hårbotten för att sedan sköljas ordentligt ur. Sedan är det återigen individuellt det där med vårdande balsam som används som just det, vårdande. Vissa använder inget vårdande alls, vissa använder något lätt och andra behöver tyngre. Vissa behöver protein och andra fukt. Det är inte alls så komplicerat som det låter egentligen, det är helt klart värt att prova! Jag har blivit ganska insatt och noga med mitt hår sedan jag började med BM. Jag använder inga värmeverktyg förutom plattång vid behov i luggen, super noga med att enbart använda godkända produkter, jag använder heller aldrig vanliga handdukar i mitt hår utan enbart bomull eller microfiber för att inte slita så mycket på det. Jag borstar heller aldrig håret, aldrig någonsin typ. Jag kan reda ut tovor när det väl händer med fingrarna men annars borstar jag igenom med fingrarna när jag tvättar håret och har i vårdande. Borstar jag det annars så sliter det onödigt på håret och så förstör det mina lockar/vågor som BM har hjälpt till att framkalla igen. 
Jag har också faktiskt gjort en kategori för träning, hälsa och mat. Kanske ska göra en för hår/balsammetoden också..  hmm. Jag gjorde 6 situps och 5 knäböj förut, hade kunnat göra mer men vill göra det sakta och börja lite så jag vet hur min kropp mår. Jag mådde jätte illa efteråt men det kan nog bero på migräntablett en som jag inte brukar må speciellt bra av.

Imorgon är det lördag och jag har inga planer alls. Jag hoppas det vräker ner snö så jag kan fota Nea ute. Vi har fått lite snö under natten och dagen idag så det är vitt ute igen men jag vill fota när det snöar. Annars får vi se vad vi hittar på, kanske kan vi träna om hon känner för det då. Kanske ligger vi bara på soffan och gosar, eller kanske vandrar vi planlöst runt i skogen. Vi får helt enkelt se. 

Nu ska jag kika på den serie jag följer, är inne på sista säsongen nu. Hemlock Grove heter den och handlar om övernaturliga varelser typ, som ungefär dom flesta gör nuförtiden känns det som. Den är riktigt konstig dock och även fast jag är inne på sista säsongen (säsong 3) så känns det inte som att den kommit igång än. Förra säsongen hände det lite men sen dämpades allt och den tog slut. Jag vill inte påstå att serien är bra precis, den duger väl att kolla på för en serienörd som har sett det mesta redan, men den är seg och konstig. Däremot är den bra gjord för att vara så kort och relativt okänd. Jag har iallafall aldrig hört talas om den förut. Men ja, den är bra gjord, bra förvandlingar från människa till varulv och det man sett av övernaturliga varelserna så är ser det inte sådär galet oäkta ut som det kan göra. 
Jaja, tjingtjing på er och ha en trevlig helg! 


/

Lise 🎈 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!