www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Luft och prat

Dagen har faktiskt varit rätt skön trots att jag har tänkt mycket idag. 

Det började med att jag gick upp vid 11 och direkt efter frukosten tog jag med Nea ut på fotbollsplanen på Trängens IP där vi busade. Jag tog med våran träningsväska innehållande 1 stretchkoppel, 2 långlinor, 1 tennisboll och Jolly Pet's Soccerball som blivit nya favoriten här hemma. 
När vi kom dit kände jag för att inte göra som jag brukar, vilket är att inte släppa Nea lös först. Jag brukar alltid låta henne dampa loss i början men då i dubbla långlinor som jag oftast inte ens håller i. Dom är bara till för en säkerhetsgrej typ, det känns tryggt. Idag skannade jag av hela området och sedan släppte jag Nea lös. Hon sprang i cirklar runt mig, upp, ner, fram, tillbaka, hon var lycklig och fri som en fågel. När hon lugnat sig något öppnade jag väskan och bad henne välja en boll. Hon tog tennisbollen men jag misstänkte att hon kommer tröttna på den när hon inte får lägga sig ner och tugga på den så jag lät väskan vara inom räckhåll och öppen så hon kunde byta boll när hon kände för det. Vi busade en stund tills vi båda såg att det kom en annan hund. Nea stannade upp och kikade på den men kastade sig tillbaka så snabbt jag ropade på henne. Jag kopplade då på linorna så ingen olycka skulle ske, det är bara onödigt att ta risker. Nea sket fullständigt i hunden trots att den var lös, och lösa hundar är hennes värsta triggers, det värsta hon vet efter hon blivit påhoppad av en. Hon var bara intresserad av vad jag gjorde och vart bollarna befann sig. När hunden gått iväg så släppte jag henne lös igen och hon bytte boll som hon kände för, rätt så snyggt faktiskt då hon lämnade bollen hon tröttnat på i väskan och inte bredvid den. Fotbollen var den som var ute mest, hon älskar verkligen den. Den kan sparkas på, bitas i, punkteras om och om igen utan att den faktiskt går sönder. Jag är sjukt nöjd med den just för att den inte går sönder trots att det är flertalet punkterade hål i den. Hade det varit en vanlig fotboll hade den varit trasig redan efter 5 minuter då Nea tar i onödigt hårt i sitt grepp. Nea får dock inte ha den framme inne då det bara är en utomhus-leksak, så hon har alltså aldrig fått chansen att gnaga på den. Hur den håller för en hund som har den 24/7 och gnager vet jag inte. 
Efter ett tag tröttnade Nea och ville gå in. Hon hade precis bytt till tennisbollen då så hon fick bära hem den som hon alltid gör efter vi busat. Jag kopplade henne och gick ut på gångvägen, där insåg jag att vi hamnade 3-4 meter framför en annan hund. Nea kikade bakåt några gånger i början men brydde sig inte i övrigt, gick framåt utan problem och släppte den på väldigt snabbt. Det går verkligen framåt med andra hundar nu! ☺

När vi kom in var det noga torkning som gällde, så lerigt och blött det är ute. När det var gjort så ringde jag min syster på Skype där vi pratade en stund om allt och ingenting. Jag pratade också om mina tankar och känslor kring att Felix gjort slut och hela den saken, jag har inte riktigt pratat med någon om det. Jag har mer skrivit det här, typ. Men det var skönt att få prata med henne om det också, att få säga det högt liksom samt ha någon att bolla med. Efter en stund bjöd vi in mamma i samtalet och vi pratade några timmar innan jag gick och handlade inför dagens middag. 
Det blev fläskfile, marinerad klyftpotatis och kall chili bearnaisesås idag. Det blev rätt gott faktiskt trots att jag ville ha en annan potatis egentligen. Jag har tänkt passa på att äta goda maträtter innehållande potatis, pasta osv nu och sedan börja med LCHF igen. Jag mår så mycket bättre på det, IBSen är mer i schack och relativt stadig då. 

Efter maten kikade jag på filmen Moana, den är tecknad. Den var bra faktiskt och rolig! Jag skrattade många gånger för mig själv här i soffan. När den tog slut har jag målat lite och kollat på The originals som jag började kolla om igen i brist på annat. Jag orkar inte leta efter en ny så det blev den. Nea har legat i min famn och sovit eller tätt intill hela tiden. Min lilla gosenos ❤

Det är fortfarande skönt att Felix är borta. Jag trodde det skulle ändras snabbt men det har hållt sig stadigt. Jag hade tänkt att försöka inte skriva till honom om det inte var något då jag vill bli av med den känslan att han är "min person" samt att jag inte vill bara så beroende av honom. Han har däremot skrivit en del till mig om saker och ting, av ren vana gissar jag på. Vi har ju mer eller mindre bara haft varandra under nästan 6 år då ingen av oss har speciellt många vänner. Sedan tänker kanske inte han riktigt som mig heller, han har ju inga känslor kvar men det har jag så jag överväger och tänker igenom det mesta. 
Jag har tagit upp ännu en flyttkartong idag från källaren. Jag har tänkt gå igenom alla handdukar och sängkläder imorgon någon gång och packa ner det som är mitt och inte används. Jag har packat ner en del grejer, små saker som filmer, lite inredning, hundgrejor som jag inte använder eller är i behov av just nu osv. Det är skönt att få undan det samtidigt som det är skönt att få det gjort så det går snabbare sen när jag äntligen ska flytta härifrån. 

När jag och Nea var på fotbollsplanen så ökade jag Neas självförtroende lite genom att låta henne "vinna" bollen och göra olika trix med henne där jag överöste henne med beröm. Det fick mig att tänka på hur lågt mitt självförtroende har blivit sedan Felix gjorde slut. Det sjunker bara mer och mer. Nu vill jag knappt ens titta upp när jag går in i badrummet för jag vet att jag möter mim spegelbild då. Jag vill inte se mig själv och jag har blivit så osäker i allt jag gör. Verkligen allt, även sånt som jag gjort i åratal utan problem har nu blivit jobbigt och osäkert. Tankarna snurrar hela tiden kring hur jag inte gör rätt, hur dålig jag är på det, hur fel det är, hur ful jag är, hur jag inte duger osv osv. Det tänket var det länge sedan jag hade i så stor utsträckning som nu. Jag har verkligen sjunkit på många nivåer, både i psykisk ohälsa, smärtan har blivit värre och mitt självförtroende är i botten igen. 
Felix har ändå inte gjort något för att jag ska få dåligt självförtroende. Men på något sätt har hela situationen med att han gjort slut osv påverkat mig så galet mycket på många plan, och det är inte bara jobbigt på det sättet att jag förlorat mitt livs kärlek och fått mitt hjärta totalt krossat även det är jobbigt även på det sättet att jag ifrågasätter allt han gjort, allt vi gjort, hur allt varit sista tiden, allt jag gör, vad jag egentligen duger till och hur det kommer sig att alla lämnar mig när dom ordnar upp sina liv mer. Det sätter spår och speciellt i mig som har så svagt psyke, för det har jag även fast många inte tror det. Jag är stark utåt men inåt är jag bara en trasig blödande liten flicka som inte vill göra annat än att försvinna. Mitt hårda yttre är bara en fasad, ett skydd mot mig själv och för att ingen ska kunna göra mig mer illa än vad folk redan gjort. Jag har inte alltid varit som jag är idag, det är många dåliga erfarenheter och händelser som gjort mig till den jag är. Trasig, nerbruten, ärrig, sjuk, hård utåt sätt men så mjuk och med en stor vilja att bli omtyckt och känna mig omtyckt innerst inne. Jag bryr mig och tar åt mig av allt så galet mycket mer än folk tror. Och just nu är det väldigt påtagligt. 

Nåja, nu är klockan snart 01. Det är dags att väcka odågan för en nattkiss och sedan hoppa i säng. Jag hoppas på en natt med relativt bra sömn och en dag med fint väder imorgon så vi kan gå en promenad och kanske fota lite på fina ställen, om vi hittar några. Det vore mysigt. 


Lite bilder från dagen och ett passande quote. 

Ha en trevlig helg allihop! ☺

/
Lise 🎈 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!