www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Tankar botas med träning

Hallå igen!

Igår var det måndag. Jag avskyr måndagar även fast jag inte har något jobb eller så... jag vet inte riktigt varför men måndagar har alltid varit en jobbig dag. När jag var som sämst hade jag alltid min fd kontaktperson på måndagar av just den anledningen. 

Hur som helst, i söndags natt, mer exakt klockan 03.30 kom jag på att jag har möte på stan klockan 10 på måndagen. Det var ju jätte kul att komma på sådär sent, när man av egen fri vilja stannat uppe hela natten för att spela monopol och gosa med Felix. 
Det var jobbigt att gå upp sen kan jag säga. Jag hade klockan ställd 4 gånger på olika tider och vaknade av den tredje. Dom andra har jag inte ens ett enda minne av att jag hört. Iom att klockan var 8 då så kände jag att det var lika bra att ta sig upp på en gång, annars skulle jag bara somna om och missa mötet som absolut inte fick missas. Jag höll på att somna på bussen till stan och fick verkligen kämpa med att hålla ögonen öppna. Jag piggnade till i regnet dock och eftersom det var så lätt att hitta dit gick jag till Espresso House för att köpa en chailatte för att fördriva 20 minuter. 

Mötet var med Samverkansteamet. Det är ett team med 2 representanter, en från arbetsförmedlingen och en från försäkringskassan, och en samordnare. 
Mötet var mest för information och för att dom skulle bedöma om dom kunde hjälpa mig eller inte. Samverkansteamet hjälper dom som hamnat mellan stolarna i systemet så att säga eller har kontakt med många olika myndigheter osv. Jag sökte till dom för att få hjälp med att fixa aktivitetsersättning från försäkringskassan och då min läkare bråkar med att påstå att man inte får ansöka om det förrän man varit sjukskriven i 3 år minst så behöver jag någon som verkligen kan reglerna och kan pusha honom på ett annat sätt än vad jag kan. Det är också skönt att ha någon som kan ta reda på och hjälpa mig få ut allt jag har rätt till så att säga och på rätt sätt, samt ha kontakt med alla myndigheter som är inblandade istället för att jag ska skickas runt i evigheter innan jag glöms bort. 
Mötet gick bra; dom kan absolut hjälpa mig. Nu ska dom försöka få kontakt med min handläggare från KAK-projektet där jag hade min 1 års anställning mellan 2014-2015 för att kolla om dom skyddat något jag aldrig förstod vad det var men som ger mig rätt till sjukpenning. Jag har dock inga förhoppningar alls om att dom gjort det då jag var mer eller mindre felbehandlad under hela anställningen. Dom ska också fiska mer information från myndigheter från dom senaste åren för att få mer information och sedan ska dom återkomma igen. 

Jag gick ut ur mötet exakt 10.39. Bussen hem gick 10.45 vilket var super skönt så jag slapp vänta. Jag satt och huttrade hela vägen hem, inte för att jag var så kall egentligen utan mer för att jag var så galet trött. När jag kom hem la jag mig bredvid Felix i sängen och somnade snabbt... ingen av oss gick upp förrän klockan 14.30!!! På tok för sent, men otroligt skönt och välbehövligt. Jag tror inte man sover så länge om man verkligen inte behöver det. 

Resten av dagen spenderades i vila, jag klickertränade Nea lite då hon var så uttråkad och körde nosework med högre krav på noggrannhet. Först körde vi behållarsök (burkar av olika slag som står på golvet) varav 3 var distraktionsdofter (te, kaffe och tydligen luktade en tacosås). Jag höll kort koppel men tillräckligt för att hon skulle kunna söka ostört, jag stannade och visade henne tillrätta när hon gick ifrån behållarna men hon skötte sig jätte bra och nosade genom dom jätte fint. Den andra omgången med behållare blandade jag ihop dom tre som ser likadana ut, där jag även lagt doften, för att träna mig själv till att lita på att Nea markerar rätt. Hon har haft en så lång period där hon slarvat och markerat någon random för att få belöning vilket gjort att jag inte riktigt litar på att hon markerar rätt. Jag gjorde likadant två gånger med toarullar som var ihopblandade och hon markerade rätt alla gånger... och ja, jag belönade massor men luktade efter belöningen på den hon markerat för att dubbelkolla så det var rätt. Vi gjorde även ett par stycken inomhussök (i ett rum inne) varav 1 gång fick Felix gömma doften. Nea hittade den och markerade snyggt. Felix tycker det är så coolt att hon hittar och markerar den och ja, jag håller med! Det är sjukt kul och intressant att se en hund jobba med nosen! Riktigt häftigt faktiskt. Jag bytte från vardagsrummet till köket i slutet, hon blev förvirrad i ett par sekunder när jag sa åt henne att söka men hon inte fick gå ut ifrån köket. När jag upprepade "sök" så återhämtade hon sig och sökte upp doften jätte snyggt. Andra gången la jag den medvetet i en hylla där en soppåse stod under... Hon hittade den också utan problem. Hon visade tydligt att hon går all in märkte jag igår, hon sket fullständigt i när jag tappade godis och soporna. Hon brydde sig inte ett dugg om distraktionsdofterna heller. Jag hoppas jag får mer pengar snart och hittar ett doftprov inom rimligt avstånd så vi kan göra det och börja tävla! 
På kvällen skypade jag med Maya och sedan spelade jag och Felix Monopol, det började dåligt och jag fick inteckna istortsett alla mina egendomar men det slutade med att jag vann fruktansvärt överlägset. Det vet inte ens kul att spela i slutet då jag var så överlägsen med 11000 kr och Felix hade knappt ens 100. 

Idag gick jag upp 12. När Felix gick till jobbet runt 14.30 tog jag en värktablett och la mig igen, jag hade en riktigt jobbig huvudvärk. Det är ytterst sällan jag har huvudvärk faktiskt, jag har mest bara migrän. Jag hade hellre haft huvudvärk om man kunde välja men så kan man ju inte göra.... 
1.5 timme senare gick jag upp. Bytte om, gick ut med Nea, handlade, åt mat och kollade gårdagens avsnitt av paradise hotell. Sedan beställde jag tågbiljett till Gnesta, jag ska besöka min mamma över helgen och åker på torsdag. Jag har lite blandade känslor om det tydligen, jag har inte tänkt i dom banorna förut men jag drömde under min huvudvärks-vila att Felix tog hem en annan tjej och var "intim" med när jag var borta vilket satte spår i min hjärna. Så, samtidigt som det känns skönt att komma iväg, få lite avstånd igen, umgås med min mamma och min bästa vän Madde så känns det så jobbigt att lämna Felix. Han får ju såklart göra vad han vill, det är inte det utan mer att jag skulle inte klara av att veta det. Samtidigt vill jag, eller måste jag, få veta det då jag inte alls vill vara intim med honom igen om han är med någon annan oavsett om det bara är en gång eller fler. 

Efter biljetten var betald och alla jobbiga tankar kring Felix och livet satte igång så satte jag igång och tränade både mig och Nea. 
Nea värmde upp med situps (sitt fint upprepade gånger precis efter varandra) x10 och sedan gjorde hon yoga (böj och sträck) x10. 
Jag gjorde 10 situps, 10 squads, 10 mountainclimbs, 10 grodhopp och plankan i 10 sekunder. Efter dessa gick vi en powerwalk på 4km. Nea fick vara i flexi så hon hade lite mer frihet att lukta utan att jag behöver stanna, vilket jag inte gör under vissa promenader. Vi har promenader där jag stannar vid varje fläck hon vill lukta på och så har vi promenader där vi går. Powerwalk är en av dom där vi går vilket hon också vet, därför är det skönt för henne att ha flexi på 8m ibland så hon kan gå i förväg för att lukta lite längre på en fläck. Vi började på ett bra tempo men fick dra ner lite då det var isigt och riktigt halt på vägen. Så tråkigt men vi gjorde så gott vi kunde.
När vi kom in igen så gjorde jag samma övningar som innan igen och Nea fick göra yoga x10 och sedan tuffare situps där hon går från sitt fint till ligg, från ligg direkt upp till sitt fint osv ganska så snabbt. Hon fick göra det 10 gånger men dom 3 sista var väldigt slarviga så det blev nog lite jobbigt på slutet tror jag. 

Nu sitter vi i soffan. Eller jag sitter och Nea sover. Jag ska alldeles strax hoppa in i duschen och sedan vet jag inte vad vi ska göra. Mysa typ och kanske spela något när Felix slutar jobbet sen. 😊

Ha en trevlig kväll ☺


Lise 🎈 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!