www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Livet rullar

Både igår och idag har jag såna där irriterande migränkänningar hängande över mig. Det ilar över ögonen, ser suddigt och känner mig allmänt låg och förvirrad. Jag hoppas innerligt det går över snart, ska ta upp det med läkaren igen då jag har förebyggande men den uppenbarligen inte ger så stor effekt förutom att den sänker mitt blodtryck och gör mig mer yr än jag redan är. 


Så med andra ord blir det inte så mycket gjort. Igår badade jag Nea och sedan låg jag på soffan resten av dagen. Egentligen ville jag inte bada Nea heller då mina ben gör ont och är tunga som bly men jag fick hem anti-parasit brickan från Catandogs Sweden och vill gärna få igång den så snabbt som möjligt. Den ska fästas på en ren hund nämligen. 
Brickan funkar mot fästingar och loppor. Den är helt giftfri och jag har läst mycket bra om den. Bland annat följer jag en tjej på Instagram som har flera Malamuter och Aussies som hon använder brickan framgångsrikt på. Helt klart värt att prova då bärnsten inte gjort mig nöjd. 
Jag provade bärnsten på Nea och Eimy 2015 och stenarna ramlade av en efter en. Dessutom hade den vassa vajer kanter som stack hundarna i halsen och orsakade små sticksår. Det halsbandet köpte jag av en tjej i en grupp på Facebook och 2016 tänkte jag att möjligen är det värt att prova ett dyrare från en jag känner och som jag vet har bra kvalité på sina saker. Hon från 2015 erbjöd sig att laga halsbanden men jag kände inte att det var värt det. 
2016 köpte jag ett nytt till Nea. Men även där ramlade stenar av och ja, jag vet inte... Nea har inte riktigt så mycket fästingar heller, jag har max plockat 6 på henne under hennes livstid. Så kanske är jag inte ens rätt person att bedöma huruvida ett giftfritt alternativ fungerar eller ej. Gift kommer jag aldrig använda så länge jag inte bor i en riskzon där det kryllar av fästingar. Nea har dessutom så kort päls utan underull så dom små viderna tycker inte hon är mysig att sitta på iallafall. Hur som helst så hoppas jag att Catandogs Sweden's bricka gör mig nöjd och håller krypen borta. Det är ju som pest eller kolera det där med gift. På en sida kan jag inte för mitt liv förstå hur man medvetet kan ge sin hund gift! Men å andra sidan så förstår jag fullt ut med tanke på vilka sjukdomar och kroniska åkommor man kan få av fästingar, även dödsfall. Däremot förstår jag inte hur man kan ta så lätt på att ge sin hund gift och kasta ur sig till hela världen att gift är det bästa alternativet. Jag tycker det beror helt på vart man bor och vad för hund man har. 
Tex jag bor inte i en riskzon och kommer heller inte flytta till en. Nea är en kortpälsad gris med ingen underull alls. Dessutom gås hon igenom noga varje kväll och så sprayar jag med ett hopkok av vatten, timjan, rosmarin och lavendel innan vi går ut i skog osv. Nea har dessutom en såpass ljus färg att varje fästing ses tydligt som en prick som inte hör hemma på henne innan dom hinner fästa sig. 

Idag hade jag tänkt gå ut och träna parkour med Nea för att inviga hennes nya sele som hon fick igår. Jag har länge letat efter ett sele som är Y format, har handtag och sitter bra. Jag har provat så galet många och jämfört så många att jag nästan gett upp hoppet... men så hittade jag Dog Copenhagen på Dogmania. Dom har inte lika bred bröstplatta som Hurtta Active har, så den hindrar inte hennes nog och frambensrörelser. Den sitter inte i armvecket och orsakar skav, den är inte för hög i halsen så den stör luftvägarna och den känns super bra och stabil. Den har ring på bröstet och på ryggen, ett eget ställe att fästa namnbricka och den är lagom vadderad. Den sitter bra på Nea och hon ser inte alls tokig ut i den rosa färgen. Jag är glad att jag valde en M istället för en L som rekommenderas då en hund ligger mellan två storlekar, alltså att välja den större. En L hade blivit för stor medans M är helt perfekt. Jag tycker handtaget kunde vara något större då det är trångt för min hand och jag har små händer... utöver det är jag riktigt nöjd! 😊

Jag fick äntligen telefontid till vårdcentralen igår. Jag ringde väldigt sent, runt 12, då jag tydligen inte hade tänkt klockan på 07 som jag hade tänkt. 16.00 ringde dom. Efter mycket om och men (mer förvirring och mer förvirring) fick jag en tid till läkare 3 då han är den jag träffade senast och han har hand om den ålder/år jag är född i. Den 15 ska jag dit, den 15 har jag också ett möte med samverkanteamet igen. Känns som att der är mycket nu, två möten på samma dag den 15, ortopeden den 22 och kvinnokliniken den 26. Sedan väntar jag på tid till arbetsterspeuten om handledsortoser också. Skönt att saker händer; äntligen. Däremot så är det så jäkla mycket i mitt huvud just nu att jag bara blir förvirrad av allt. Det viktigaste är att jag håller ihop och klarar av det och det verkar jag göra även fast jag kraschar mellan allt. Den 15 ska jag fixa nya läkarintyget och det är det allra viktigaste för min inkomst. Sedan är det hjälpen av samverkanteamet, ortoserna för att lederna ska hålla sig där dom hör hemma och... ja. Vem försöker jag lura? Allt är viktigt. Jag hatar att ha så mycket viktigt på gång då det alltid resulterar i att jag kraschar totalt och skyller på mig själv för att jag inte kan hantera saker osv även fast jag vet att det inte handlar om det. Det handlar om att min kropp och mitt psyke inte kan göra för mycket och hantera för mycket, inte för att jag är jag eller hur man ska säga. Äh jag vet inte. 

Det känns som att mycket fixar sig till sist men det största jag vill är att flytta härifrån. Jag kan inte ens beskriva hur mycket jag vill härifrån och helt ärligt tror jag inte Felix vill att jag bor här heller. 
Men samtidigt som det känns som att mycket fixar sig till sist så känns det ändå som att mycket är mycket som är väldigt jobbigt. Så kommer det nog alltid vara antar jag... 

Well, nu ska jag ut med lilla fisen och sedan beställa thaimat. 😍


/

Lise 🎈

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!