www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Half way to fifty

Det hände precis en fruktansvärt irriterande sak som gjorde mig arg - jag hade skrivit ett inlägg som gått över gränsen från novell till bok om dom senaste veckorna jag inte skrivit... och så kom jag åt den där stäng ner alla öppna appar knappen... så allt försvann. Sånt som händer när man fyllt halvvägs till femtio kanske!? Får väl se om jag ens kommer ihåg hälften av allt jag skrev. 😉


Jo, vad har hänt... ingenting speciellt egentligen. Det har blivit höst. Kyligt, regnigt och blåsigt. Annars är det som vanligt - jag satsar på att umgås med fyrbenta och Anna där barnen är inkluderade såklart. Felix har varit här, jag har fyllt år och Maya har varit här. 

Nea är mer eller mindre som vanligt. Hundmöten går ok men nu när hon och Kiana blivit mer vänner så kan hon vara kaxig i hundmöten istället för något annat. Men hon accepterar Kiana mer och vaktar inte mig alls längre. När Felix var här var det som att backa till första dagarna gällande båda hundarna, dom väntade Felix och mig från varandra och nej, det var inte otippat. Men jag tyckte ändå det gick bättre än jag trodde. 
Nea och Diva är idioter tillsammans fortfarande men dom leker bättre och bättre! Kiana smittade Nea och Diva med kennelhostan så vi har inte jobbat något, dom ska ta det lugnt så vi går bara promenader. 

Kiana har växt, krupit ur sitt skal mer. Hon tar för sig mer och frågar inte lov om saker lika mycket längre. 
Jag har studerat henne en del (haha låter som värsta proffset!) i olika situationer för att se hur hon hanterat saker, vad hon känner och vad som vi egentligen behöver jobba på nu när allt går så bra och det snart är dags för träning. 
Vissa saker jag vetat är problem är inte alls problem, andra saker är som jag trodde och tredje saker är "problem" jag inte visste. Tex stress existerar inte här. Hon går upp i varv emellanåt, ja, men vem gör inte det? När Felix kom märkte jag att så hon betett sig i Örebro är en blandning av glädje och osäkerhet. Hon är alltså glad men osäker och litar inte riktigt på folk även med dom hon känner. När min syster kom visade hon sinnessjuk osäkerhet och att hon absolut inte litar på folk. Hon skällde och reste ragg, Hon ville gosa men vågade inte riktigt och när dom väl gosade visste hon inte vad hon tyckte om saken. Men det gick bra, dom blev gosekompisar! 😉

Jo, Felix var här. Det var trevligt även fast det ändå var lite skumt. Skumt att han var här efter att vi istortsett aldrig varit ifrån varandra på 6 år och så var vi det en stund och sen var han här. Men det var trevligt! 
Jag störde mig dock på mig själv en del. Vi har skrivit en del om vad vi tänkte göra när han kom och även fast jag VILLE och TÄNKTE göra det som jag skrivit så gjorde jag det inte. Jag vet inte riktigt varför. Prestationsångest? Osäkerhet? I have no idea! Och det går mig på nerverna något enormt. För varför ska man skriva saker man VILL göra och sen inte göra det? Då blir det inte ens kul att skriva det igen typ för man vet och förväntar sig ändå att det inte kommer hända. Och hur kul är det?

Samma fredag som Felix kom fast tidigare flyttade herr och fru Väs in. Två afrikanska hussnokar! Jag ville egentligen från början ha en men dom såldes bara i par så jag förväntade mig två honor då det var så dom bodde när jag hämtade Gimlis burk. Men det visade sig att jag hade missförstått och det var en hona och en hane som såldes tillsammans. 
Först var jag lite tveksam då dom är solitära djur, kannibaler och för många parningar är stressande. Men jag tänkte att jag kunde sälja hanen sen så jag körde på paketet ändå. 
När Felix sen var här så erbjöd jag honom att köpa hanen då Felix också blivit intresserad av reptiler. Så nu bor hanen där och honan, som jag kallar trassel då hon alltid slår knut på sig själv vid hantering, bor kvar här hos mig. Jag älskar henne, jag har verkligen blivit dökär i reptiler! 

Jag kommer ihåg en natt jag på mig tidigt. Jag var sååå trött! Mitt i natten sen så vaknade jag med en känsla av att jag behövde min pyjamas. Jag satt på sängkanten med lampan tänd och letade i hela byrån efter min pyjamas! Däremot kunde jag verkligen inte komma på varför jag behövde min pyjamas, varför skulle jag plötsligt behöva den när ingen annan ändå var här? Det kändes jätte skumt så jag släckte lampan och somnade om. 
Jag hatar att göra sånt i sömnen. Jag tycker det är så förvirrande när man vaknar för man förstår oftast inte anledningen till varför man gjort som man gjort. Sååå äckligt! 

I fredags fyllde jag år, tjoho, halvvägs till 50. Kändes som vilken dag som helst förutom att folk som låtsas vara mina vänner skriver Grattis på Facebook för att Facebook har gett dom besked om jag fyller år. 
Jag vaknade i relativt bra tid så jag gjorde det jag skulle och gick sen till Ica. Där använde jag mina inflyttninggåvor från Ica, kaffe och bullar. Kaffet fick Linus och bullarna åt Anna, Theo och jag medan Mille sov. Efter det gick vi promenad med hundarna, jag tänkte ta en i taget då jag hade så ont i min handled. Började med Nea, och när jag skulle byta hund så kom Anna på att hon kunde ta Nea och Diva så kunde jag ta Kiana. Det gick bra förutom att Kiana flippade totalt! Hon skällde ut Anna, Diva och Nea och drog som en dåre. Hon stängde ner helt. Så vi gick inte så långt. 

Seeen kom MAYA! Så kul att äntligen träffas igen! 
Vi hade en helg fylld av neverending skratt, sinnessjukt för mycket att äta, på tok för mycket vin och alldeles för lite sömn. Jag tror jag har gått upp minst 4kg och jag har träningsvärk i magen och kinderna. Det finns inte en enda person i hela världen som jag har så kul med som min syster! Vi är så lika på många sätt inklusive humorn så vi har så kul tillsammans. Däremot är det alltid lika jobbigt när hon ska åka hem... 

Sen Maya åkte vid 13 så har jag mest legat och degat. Sov 1h, åt middag, glott tv och promenerat hundarna en sväng. 
Imorgon skulle jag behöva stöda och duscha men vi får se vad jag känner för. 
Nu ska jag kissa och lägga mig i sängen iallafall!   

God natt! 


Lise 🎈

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!